İlaçların ilaçlarla etkileşimini hepimiz biliriz.Bunun yanında bazı
ilaçları alırken yanında tüketeceğimiz yiyecek ve içeceklerin de bazen
tehlikeli olabileceğini unutmamalıyız.
Örneğin alerji için kullanılan ilaçlarla süt ya da yoğurt tüketmemeliyiz.
Antibiyotiklerin etkisi süt ile alınması sonucu azalır.Sütün içerisindeki kalsiyum antibiyotiğin etkisini yavaşlatır.
Yüksek tansiyon ilaçları ile sodyumlu içecekler tehlike oluşturabilir.
Uzmanlarca greyfurtun antibiyotiklerle alınmasının tehlikeli olabileceği belirtilmiştir.
Sıvı olmadan alınan ilaçların vücutta bölgesel rahatsızlıklara yol açacağı unutulmamalıdır.
Doktorlar, alınan ilaçların soğuk yada sıcak su ile ya da başka bir sıvı ile değil, ılık su ile oda sıcaklığında alınmasının en iyi yol olduğunu belirtmektedirler.
Örneğin alerji için kullanılan ilaçlarla süt ya da yoğurt tüketmemeliyiz.
Antibiyotiklerin etkisi süt ile alınması sonucu azalır.Sütün içerisindeki kalsiyum antibiyotiğin etkisini yavaşlatır.
Yüksek tansiyon ilaçları ile sodyumlu içecekler tehlike oluşturabilir.
Uzmanlarca greyfurtun antibiyotiklerle alınmasının tehlikeli olabileceği belirtilmiştir.
Sıvı olmadan alınan ilaçların vücutta bölgesel rahatsızlıklara yol açacağı unutulmamalıdır.
Doktorlar, alınan ilaçların soğuk yada sıcak su ile ya da başka bir sıvı ile değil, ılık su ile oda sıcaklığında alınmasının en iyi yol olduğunu belirtmektedirler.
Yorumlar
Yorum Gönder