Tencerenizin taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine
yatay şekilde yerleştirebilirsiniz.
Domatesin koparılan kısımlarının aşağıda kaldığında Domatesler çabuk çürümezler.Domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur.Domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.
Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız gerekli.
Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz renkleri bozulmaz.
Elmaların renk değiştirmesi de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önlenebilir.
Yumurtayı bir kase soğuk suya koyarak tazeliğini kontrol edebilirsiniz.Yumurta dibe batıyorsa taze demektir.
Kiraz ve vişnelerin çekirdeğini çıkarmak için boş soda şişesinin üzerine yerleştirin ve çubuk yardımıyla çekirdeğini itin.
Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir.
Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.
Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat katın.
Şekerlenmiş bal kavanozunu 5-10 dakika kaynar su dolu kaseye batırırsanız bal eski haline geri dönecektir.
Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.
Tereyağı buzdolabında fazla donduysa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.
Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.
Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hemen donacaktır.
Yeşil bir muzu sarıya veya sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için kağıt torbaya koyuyorsunuz.Kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.
Domatesin koparılan kısımlarının aşağıda kaldığında Domatesler çabuk çürümezler.Domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur.Domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.
Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız gerekli.
Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz renkleri bozulmaz.
Elmaların renk değiştirmesi de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önlenebilir.
Yumurtayı bir kase soğuk suya koyarak tazeliğini kontrol edebilirsiniz.Yumurta dibe batıyorsa taze demektir.
Kiraz ve vişnelerin çekirdeğini çıkarmak için boş soda şişesinin üzerine yerleştirin ve çubuk yardımıyla çekirdeğini itin.
Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir.
Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.
Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat katın.
Şekerlenmiş bal kavanozunu 5-10 dakika kaynar su dolu kaseye batırırsanız bal eski haline geri dönecektir.
Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.
Tereyağı buzdolabında fazla donduysa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.
Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.
Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hemen donacaktır.
Yeşil bir muzu sarıya veya sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için kağıt torbaya koyuyorsunuz.Kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.
Yorumlar
Yorum Gönder